سفارش تبلیغ
صبا ویژن

ادامه مطالب پست قبلی

ادامه را حتما بخوانید

نسبت طبیعی و متداول پسر به دختر در بدو تولد چگونه است؟

 

به طور طبیعی و در "تمام جهان" نرخ تولد برابر است با 105-107 نوزاد پسر در ازای هر 100 نوزاد دختر.

استثناهایی نیزدر این میان به چشم می خورند. از جمله سال 1946 میلادی در آمریکا سالی بود که بیشترین تعداد تولد پسر را به خود دید، در آن سال 105.9 پسر در ازای هر 100 دختر در آمریکا متولد شدند. همچنین سال 2000 سالی بود که کمترین نرخ تولد پسر ها را به خود دید. در آن سال 104.8 پسر در ازای هر 100 دختر متولد شدند.

در هر صورت آنچه واضح است این مسئله می باشد که نرخ طبیعی تولد نوزادان پسر همیشه و نیز در تمامی نقاط جهان بین پنج تا هفت درصد بیش از نرخ تولد نوزادان دختر می باشد.

 

نکاتی جالب در خصوص نسبت مرد به زن در رده های مختلف سنی:

 

در بدو تولد همانگونه که قبلا نیز ذکر شد تعداد پسران 105- 107 در ازای هر 100 دختر می باشد. در سنین زیر 15 سال نیز نسبت پسر به دختر مشابه با نسبت آنها در بدو تولد بی باشد. پس از آن و تا سن 35 سالگی همچنان تعداد پسرها بیش از تعداد دخترها می باشد اما نسبت 105-107 کمی کاهش یافته و این بدان دلیل است که مردان در این سن احتمال فوتشان بر اثر حوادث کمی بیشتر از احتمال فوت زنان می باشد. افزایش احتمال مرگ و میر مردان در این سن این نسبت را به 103-105 مرد در ازای هر 100 زن می رساند. **

** توجه داشته باشید که در اینجا منظور از 100 دختر، 100 دختر "زنده" و نه ضررورتا 100 دختر "سالم" می باشد. بدان دلیل که احتمال ابتلای دختران به برخی بیماری ها در جوانی و بین سنین 15-35 سال به مراتب بیشتر از احتمال ابتلای مردان به این بیماری ها می باشد و در صورتی که تعداد دختران سالم را در این معادله جای دهیم تعداد به مراتب کمتر از این میزان خواهد بود.

از جمله این بیماری ها می توان به بیماری های خود ایمنی از جمله بیماری ملتیپل اسکلروز یا ام اس و نیز سایر بیماری های دستگاه ایمنی بدن اشاره نمود.

مردان بیشتر مستعد بیماری های قلبی عروقی و نیز برخی از انواع سرطان ها می باشند و بدین ترتیب عمر متوسط مردان کوتاه تر از عمر متوسط زنان می باشد. بدین خاطر در سنین کهنسالی تعداد زنان به مراتب بیش از تعداد مردان خواهد بود.

آمارهای ذکر شده در فوق برای تمامی کشور ها به غیر از کشور افغانستان صادق می باشد. در کشور افغانستان بر طبق آمارها عمر متوسط زنان کمتر از عمر متوسط مردان می باشد.

 

 

در اینجا به آمار کشورمان نظر می اندازیم:

 

آمارهای کشور ایران نشان می دهند که نرخ تولد در کشور ما برابر است با 105 نوزاد پسر در ازای هر 100 نوزاد دختر، که این میزان تا گروه سنی 35 سال کمابیش به همین ترتیب می باشد.

همچنین نتایج آخرین سرشماری کشور که در اواخر سال گذشته به انجام رسید به وضوح نشان از این داشته که تعداد مردان در تمامی رده های سنی به استثنای رده سنی بالای 65 سال بیش از تعداد زنان می باشند.

در ایران هم اکنون (بر طبق آخرین آمارگیری سال 1386) جمعیت مردان تا رده سنی 65 سال بیش از جمعیت زنان، و در رده سنی 65 سال به بالا جمعیت زنان بیشتر از جمعیت مردان می باشد. همچنین در کشور ما بر طبق آمار ها میانگین عمر زنان 74 سال و میانگین عمر مردان 69 سال می باشد.

هم اکنون جمعیت مردان در ایران در حدود یک میلیون نفر بیش از جمعیت زنان می باشد. بدیهی است که جمعیت دختران جوان کشورمان در مقایسه با جمعیت پسران جوان به مراتب کمتر از این رقم می باشد بدین دلیل که در سنین بالای 65 سال، زنان قسمت عظیمی از جمعیت را به خود اختصاص داده اند.

 

آمار دیگر نقاط جهان:

 

نرخ تولد به طور طبیعی بین 105 تا 107نوزاد پسر در ازای هر 100 نوزادختر می باشد. حال آنکه در برخی از کشور های جهان نرخ تولد نوزاد پسر به مراتب بیش از نرخ تولد نوزاد دختر می باشد. هم اکنون نرخ تولد برابر با 113 نوزاد پسر به 100 نوزاد دختر در دو کشور چین و کره جنوبی، 110 نوزاد پسر به 100 نوزاد دختر در کشور تایوان، و 108 نوزاد پسر به 100 نوزاد دختر در میان چینی های ساکن سنگاپور و ساکنین مالزی می باشد.

شایان ذکر است که بر اساس گزارشات منتشره توسط China Population Publishing House  نرخ تولد در سال 2001 در کشور چین برابر بوده است با 117 نوزاد پسر در ازای هر 100 نوزاد دختر. همچنین در سالهای 1993 و 1994 ;121 نوزاد پسر به ازای هر 100 نوزاد دختر در کشور چین متولد شده اند.

بر طبق آمار ها تخمین زده میشود که تا سال 2020 تعداد پسران جوان در کشور چین بیش از 65 میلیون و در کشور هند بیش از 35 میلیون بیشتر از تعداد دختران جوان در آن دو کشور گردد که این آمار ها مقامات چینی و هندی را به شدت نگران کرده اند.

همچنین در سال 2000 میلادی سازمان ملل متحد در گزارشی اعلام داشت که تعداد زنان در جنوب قاره آسیا در حدود 79 میلیون نفر (79،000،000) کمتر از جمعیت مردان در این منطقه می باشد.

اخیرا در مقاله ای تحت عنوان "افزایش وحشتناک پسرها" (Dangerous Surplus of  Sons)، دانشمندان هشدار داده اند که افزایش تعداد پسر ها در کشورهای آسیایی می تواند صلح جهانی را تهدید نماید..

 

 

 

 

در این مقاله آمده است که هم اکنون جمعیت زنان در دو کشور چین و هند بیش از 100 میلیون نفر کمتر از جمعیت مردان در این دو کشور می باشد. این رقم که به "پدیده فقدان زن" شهرت یافته است برای اولین بار توسط آمارتیا سن مورد توجه قرار گرفت.

افزایش نرخ تولد نوزاد پسر در سی سال اخیر در جهان پدیده ایست که هنوز علل قطعی و تأثیر گزار بر روی آن به درستی شناسایی نشده و مورد مطالعه قرار نگرفته اند.

هر چند که دانشمندان به اتفاق بر این باورند که مجموعه ای از عوامل مختلف که در این مقاله به ذکر  آنها پرداخته شده است می توانند به طور همزمان منجر به افزایش نرخ تولد نوزادان پسر در جهان شده باشند.

 

 


خبر مایه
آمار وبلاگ

بازدید امروز :79
بازدید دیروز :67
کل بازدید : 801385
کل یاداشته ها : 105


طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ